Nieuwsbrief Kracht van Utrecht: We bestaan 7 jaar!

DUIC nr1_hetwateristerug_240Zeven jaar geleden, op 22 april 2009, publiceerden wij ons eerste rapport. Sindsdien is er heel veel gebeurd, maar houdt ‘Den Haag’ nog altijd vast aan een verbreding van de Ring Utrecht naar 2x7 rijstroken. Terwijl de noodzaak daarvoor ontbreekt. En de behoefte aan de uitwerking van ons duurzame alternatief groeit.

Binnenkort ligt het Ontwerp Tracébesluit voor de "A2x7" ter visie. Wij roepen iedereen op om daar op te reageren en zo voor extra aandacht in de stad te zorgen! Lees hier meer over in onze actuele nieuwsbrief. Daarin schrijven we verder over het "dak op de bak" over de A27 bij het Markiezenbos, over onze netwerkbijeenkomst op 22 april (zie hieronder) en het Fête de la Nature 2016 op Het Vogelnest in Rhijnauwen. We vieren op 22 mei het feest van de Utrechtse natuur met heel veel leuke (kinder)activiteiten. 

Utrecht is bezig met een omslag

In Utrecht maken we voortgang. Zowel de gemeente Utrecht als veel actieve bewoners werken aan een omslag op het gebied van mobiliteit en stedelijke ontwikkeling, en zijn bezig die te realiseren. De kracht van Utrecht wordt meer en meer zichtbaar: een groeiende en zelfbewuste stad in een rijke, groene omgeving, bezig met een transitie naar een duurzame toekomst.

Een prachtig voorbeeld: Het water is weer terug in de singel, een historische fout is hersteld. Omdat we veel meer mooie voorbeelden in de stad zien organiseren we op 22 april een netwerkbijeenkomst in het Milieucentrum, waar iedereen welkom is!

Word ook vrijwilliger, draag bij aan de Kracht van Utrecht en steek de handen uit de mouwen steken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als vrijwilliger en geef aan wat je voor een bepaalde tijd zou willen doen als bewoner of expert. Of kom naar een van onze bijeenkomsten op vrijdagmiddag in het Milieucentrum, Oudegracht 60 (vanaf 17.00 uur informeel gedeelte met een drankje en hapje).

Netwerkbijeenkomst 22 april: Waar ligt de kracht van Utrecht?

In 7 jaar tijd hebben we vanuit ons initiatief het denken in Utrecht over duurzaam ruimtegebruik en verkeer en vervoer gestimuleerd en in positieve zin zien veranderen. Tal van initiatiefnemers werken vanuit hun buurt en de stad aan meer leefruimte, aan meer gezonde lucht, meer groen en de auto te gast.

 

Pitch jouw initiatief op 22 april

Op 22 april organiseren we van 15.00 tot 18.00 uur een netwerkbijeenkomst om hier samen een tussenbalans over op te maken. Welke initiatieven zijn er? Waar in Utrecht is de omslag in denken mooi zichtbaar? Waar gaat het goed, waar stokt het? Wat kun je van elkaar leren?

We stellen initiatiefnemers in de gelegenheid hun initiatief te pitchen en een sleutelvraag aan het publiek te stellen. We sluiten af met een hapje en een drankje. Doe je mee op 22 april en wil jij een plek of initiatief aandragen? Of heb jij een plek of initiatief in de stad, die een steun in de rug verdient? Neem dan contact op met Emma van der Bijl en Jan Korff de Gidts via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 3363 0344.

--

Datum/tijd: vrijdag 22 april 2016 van 15.00 tot 18.00 uur. We sluiten informeel af met een drankje/hapje tot 18.00 uur.

We zoeken inmiddels naar een grotere locatie: Rotslab op Rotsoord 9  i.p.v. Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60.