BNR Mobility Debat over de noodzaak van persoonlijke mobiliteitsbudgetten

Mobility Debat BannerEen van de onderdelen van een duurzaam mobiliteitsbeleid is het flexibele mobiliteitsbudget. In plaats van autogebruik te stimuleren met lease-contracten krijgen werknemers de ruimte om voor iedere reis het juiste vervoermiddel te kiezen. Dit kan een (elektrische of zuinige) auto zijn, maar ook een e-bike, een gewone fiets of een eersteklas coupé in een intercity-trein. Op 12 september gaat BNR radio debatteren over de noodzaak van een dergelijk mobiliteitsbudget. 

Het is niet alleen duurzaamheid die werkgevers anders doet nadenken over mobiliteit. Het gaat ook over de centen. De tijden dat werkgevers zonder morren de kosten van grote lease-auto's ophoesten zijn voorlopig voorbij. In het Mobility Debat praat BNR over noodzaak van het mobiliteitsbudget. Wat houdt dit precies in? Bij welke bedrijven is dit systeem toepasbaar? En welke gevolgen heeft het voor werknemers? 

Voor iedere reis een passend vervoermiddel

Een flexibel budget voor mobiliteit is voor de Kracht van Utrecht een belangrijk punt. Met een uitgekiend pakket aan maatregelen voor mobiliteitsmanagement lijkt in 2020 een reductie van 5% van alle autobewegingen in de spits voor de Utrechtse regio mogelijk.  Meer over onze visie op mobiliteitsmamagement leest u hier

Het BNR Mobility Debat vindt plaats op donderdag 12 september van 20.00 tot 21.30 uur en is live te volgen op BNR radio. Locatie is de BNR Lounge, Prins Bernhardplein 175 in Amsterdam. 

Meer info op bnr.nl