Terugblik op inspiratiemiddag Boom Bomen Bos - 40 jaar Vrienden van Amelisweerd

40jaarVVA collage_4Zondag 30 september was een prachtige dag waarop nazomer en vroege herfst elkaar ontmoetten. Het bos Amelisweerd vormde het passende decor voor de inspiratiemiddag Boom Bomen Bos, ter ere van 40 jaar Vrienden van Amelisweerd. Centraal stond een stiltewandeling - het bos als geheugenpaleis, onder leiding van beeldend kunstenaar Ienke Kastelein. In stilte wandelen, kijken en luisteren. Wat is echt en wat is verbeelding? 

Het was ook anderszins een dag van ontmoetingen. Dertig jaar geleden werden 672 bomen in Amelisweerd gekapt voor de aanleg van de A27. De strijd voor natuur en andere oplossingen voor het bereikbaarheidsprobleem is nu met ongekende energie hernieuwd opgepakt. Een strijd die ruim 40 jaar is begonnen. Een middag van ontmoeting tussen verleden en heden.

Er was film, zowel documentair als impressionistisch. Er was heel mooie muziek van Karim Eharruyen (ud). Er was een intensief beleefd 'Socratisch gesprek' over wat nu de echte waarde van natuur is. En een wandeling in het prachtige bos als geheugenpaleis.

IenkeKastelein 300Het was geen actiebijeenkomst, al bracht een tentoonstelling vol knipsels en affiches de herinneringen aan voorgaande episodes terug. Maar het was al dan niet toevallig wel een publicitair perfect getimed gebeuren in een week dat de minister definitief wilde doordrukken. Journalisten stroomden toe, tot en met Pownews. Een mooie opmaat naar spannende dagen. De toevallige ontmoetingen en een mooie dag in het bos gaven ons alvast veel plezier en moed.

Een uitgebreider verslag met een diashow van Ienke Kastelein en alle omschreven waarden van Boom/Bomen/Bos is in de maak.

Meer info: Vrienden van Amelisweerd website en Facebook