Kunst, reflectie en Amelisweerd: Inspiratiemiddag Boom Bomen Bos

40 Jaar Vrienden van AmelisweerdDeze maand is het 30 jaar geleden dat 672 bomen in Amelisweerd werden gekapt voor de aanleg van de A27. Het heeft de Vrienden van Amelisweerd niet belet om te blijven opkomen voor de bijzondere landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Al ruim 40 jaar! Zondagmiddag 30 september vieren we op een bijzondere wijze dat de Vrienden van Amelisweerd ruim 40 jaar bestaan. 

Bos en Kunst

Met beeldend kunstenaar Ienke Kastelein, filmer Jan Ketelaars, udspeler Karim Eharruyen en gespreksleider Joop Kools - allen uit Utrecht - hebben we een programma samengesteld waarin poëtische reflectie en inspiratie voorop staan.

VriendenvanAmelisweerdLOGO 300

Het programma bevat filmische en muzikale bijdragen, een wandeling waarbij het bos fungeert als geheugenpaleis, alsmede een socratisch gesprek over wat het bos aan waarden en fascinatie in zich draagt. In de Ridderzaal hebben we een kleine tentoonstelling ingericht met materiaal van 40 jaar Vrienden van Amelisweerd. Welke associaties en beelden levert deze middag u en ons? Welke kracht schuilt er in het bos? Wij komen bijeen in de Ridderhofstad, het hoofdgebouw van StayOkay aan de Rhijnauwenselaan, gemeente Bunnik, vlak bij het bos van Amelisweerd. 

Wanneer: zondag 30 september van 13.30 tot 17.00 uur (start programma om 14.00 uur). 

Waar: StayOkay, Rhijnauwenselaan in Bunnik (vlakbij het bekende pannenkoekenhuis). 

Klik hier voor meer info en aanmelden