Kracht van Utrecht op Wijkfeest Wittevrouwen

Wijkfeest Wittevrouwen

Zaterdag 30 juni stond de Kracht van Utrecht op het Wijkfeest Wittevrouwen. De Veeartsenijstraat was het decor voor een zonnig wijkfeest met een grote opkomst. De Kracht van Utrecht was aanwezig met een informatiestand. We hebben de hele dag gepraat, gediscussieerd en geluisterd.

Mensen uitten hun bezorgdheid over fijnstof en de gevolgen daarvan (astma). Een mevrouw was bezorgd over het verdwijnen van een bushalte voor de deur, waardoor haar bejaarde buren niet meer naar het winkelcentrum kunnen. Veel mensen waren op de hoogte van wat er speelt bij Amelisweerd en de A27 en waren het met ons eens dat die dure verbreding waanzinnig is ("Vreselijk, ik ga er voorliggen, geloof me maar"). Veel gesprekken gingen ook over een eventuele milieuzone in Utrecht. Niet iedereen vond het terecht om auto's die nog niet zo oud zijn helemaal uit het centrum te weren. Meer steun was er voor het Duitse systeem, waarbij op uitstoot wordt gelet in plaats van ouderdom. 

Over het onderwerp luchtverontreiniging en gezondheid hebben wij een voorbeeldbrief opgesteld, waarmee u een gesprek aan kan gaan met uw huisarts. Download ook onze flyer en praat erover met buren, familie en vrienden. 

Download hier onze flyer

Download hier onze voorbeeldbrief voor je huisarts