Dossier over het onderzoek van de Commissie Schoof

Chronologie van het politiek theater rond het Schoof onderzoek naar besluitvorming Ring Utrecht

In aanvulling op de nieuwsitems over de Commissie Schoof hebben wij een chronologisch overzicht gemaakt van het politiek theater rond het verschijnen van het eindrapport. Op 27 maart 2013 houdt de minister een persconferentie, waarin zij haar conclusies uitspreekt over de onderzoeksresultaten van de Commissie Schoof. Eerder die dag echter bracht zij deze conclusies al naar buiten. Door vroegtijdig haar eigen conclusie naar buiten te brengen, weet minister Schultz de communicatie over het rapport Schoof volledig te controleren. In de nieuwsmedia verschijnt haar conclusie, niet de uitgebreidere conclusies van de Commissie Schoof, met daarin de diverse kritiekpunten."

Chronologie van de overval...

Lees ons chronologiestuk met een gedetailleerde reconstructie van de communicatie rond de Commissie Schoof in maart 2013, inclusief informatie over de samenhang met het Witteveen+Bos onderzoek van de Gemeente Utrecht naar de haalbaarheid van 2x6 binnen-de-bak. Politiek theater...

Chronologie van het Schoof onderzoek - maart 2013

Lees ook ons rapport met antwoorden van de Kracht van Utrecht aan de Commissie Schoof

 

Chronologie van de MKBA Ring Utrecht...

Voor een goed begrip van bovenstaande Schoof chronologie leest u ook de chronologie van de (maatschappelijke of kengetallen) kosten-batenanalyse Ring Utrecht. Het stuk geeft een overzicht en een duiding van de correspondentie tussen de Kracht van Utrecht en Rijkswaterstaat tussen 2010 en 2013. In 2010 stelde de Kracht van Utrecht in een e-mail aan Rijkswaterstaat: "Er is voor de Ring Utrecht - A27 toch een kosten-batenanalyse opgesteld?" Twee jaar lang weet Rijkswaterstaat ons op een dwaalspoor te brengen met antwoorden als "er is geen KBA die aan de voorschriften voldoet; nee dus". Totdat de minister op 17 januari 2013 vriend en vijand verrast met de mededeling dat de Commissie Schoof reeds over een Quickscan MKBA beschikt. Eind februari 2013 ontvangen bij deze quickscan, te laat om deze in te brengen bij onze gesprek met de Commissie Schoof. Lees verder:

Chronologie van de MKBA Ring Utrecht