Ons doel

Wij streven naar een nieuwe integrale visie van de overheid op stads- en ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit voor Utrecht en omgeving die past bij de 21ste eeuw.

In plaats van de geijkte plannen voor meer asfalt, willen we investeren in duurzame innovatie en slimmere mobiliteitssystemen in en rond de stad om alle potentie die Utrecht heeft, ten volle te benutten. Uiteindelijk willen we een stad waarin het gezond toeven is voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

De kracht van Utrecht – Ja, dat kan!

Een stad op een nationaal verkeersknooppunt, die zonder stoplichten kan, die oog heeft voor groen, recreatie en een moderne economische ontwikkeling; een stad waar elke Nederlander zou willen wonen.

Utrecht is een prachtige stad in een rijke regio. We hebben een unieke binnenstad en een regio met bijzondere landgoederen.

Wijken met een groot aanbod van voorzieningen, waar kinderen lopend naar school kunnen, waar ouders op de fiets naar het werk gaan, waar winkels, bedrijven en attracties bereikbaar zijn: te voet, met de (bak-)fiets, met OV, en (facultatief) per auto. Een leefomgeving waarin gezinnen gezamenlijke activiteiten ontplooien, je de klokken van de Dom kunt horen, en waar kinderen op straat kunnen spelen of kikkervisjes in een slootje kunnen vangen.

 

oudegrachtbanner