Betere bereikbaarheid met minder uitstoot: Dat kan met een breed pakket aan maatregelen!

De Kracht van Utrecht heeft ideeën om de bereikbaarheid in de Utrechtse regio te verbeteren en tegelijkertijd in de jaren tot 2030 de CO2-uitstoot te halveren ten opzichte van 1990. Het gaat hier onder meer om een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid autokilometers. Zo vervalt iedere noodzaak tot verbreding van de A27.

We zien dat het “Parijse” doel niet met één grote maatregel te bereiken is. Het vraagt om een breed pakket van verschillende maatregelen. En het vraagt onder meer om nieuwe maatregelen waarvan het effect nog niet nauwkeurig bekend is. Om deze verder uit te werken zoekt de Kracht van Utrecht nu de samenwerking met burgers, experts, scholen, universiteiten en bedrijven
Om een indruk te geven hebben we twaalf gebieden van besparing op een rijtje gezet, en mogelijke bijdragen evenredig verdeeld:

naarmin50a

Wees ambitieus en neem maatregelen

We roepen de provincie en de gemeenten op om ambitieus te zijn, en op al deze gebieden actie te ondernemen. Alleen met actief beleid worden de doelstellingen gehaald.

Tegelijk zien we dat veel van de maatregelen de bereikbaarheid verbeteren en de filedruk verminderen doordat het aantal autokilometers afneemt. In de gegeven voorbeeldverdeling is het een afname van tientallen procenten. Verminderde druk op de ring Utrecht is volgens de Kracht van Utrecht een van de ingrediënten voor het alternatieve plan van de regio zonder te kappen en in plaats van verbreding van de A27 bij Amelisweerd.

Help mee het reductieplan op te stellen

Wil je de Kracht van Utrecht helpen bij het opstellen van het 50% reductieplan, of wil je jouw gemeente helpen het pakket maatregelen in hun plannen te zetten? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de Kracht van Utrecht!