Inspiratiebijeenkomst Gezond op Pad - 5 maart op het Provinciehuis

Banner GezondopPadMet je buren je een elektrische bakfiets of e-auto delen? Fietsambassadeur bij Ring-Ring voor Utrecht worden? Je inzetten voor gezonde lucht in Utrecht? Hopper worden en slimmer reizen? Laat je inspireren voor Gezond op Pad, op donderdag 5 maart 's avonds van 19.30 - 21.00 uur in het (nieuwe) Provinciehuis in Rijnsweerd.

Op de bijeenkomst lanceert de NMU de campagne Gezond Op Pad. En je kunt kennismaken met Utrechtse initiatieven die dit mogelijk maken: "Buurtmobiliteit" van de NMU, en "Ring-Ring voor Utrecht" van de Kracht van Utrecht en NMU. Of je kiest voor "Samen voor Gezonde Lucht" van Milieudefensie en "Ik Ben Hopper" van Natuur & Milieu. Neem in ieder geval je geïnteresseerde buren en vrienden mee: Ze zijn ook welkom!

Meld je hier aan (formulier onderaan de pagina) en vermeld welke deelsessies je wilt volgen.

Meer informatie over de initiatieven - volg ze in de deelsessies

Buurtmobilteit

Bij Buurtmobiliteit delen bewoners behalve hun eigen auto bijvoorbeeld ook een elektrische bakfiets of elektrische auto. Slim, gemakkelijk en goedkoper. Dit doen bewoners nu al in Amersfoort in het Soesterkwartier en in de Utrechtse buurten Lunetten, Hoograven en Voordorp/Tuindorp. Ze werken, ondersteund door de NMU, samen met de gemeenten Utrecht en Amersfoort. Kom luisteren naar hun ervaringen met buurtmobiliteit, of kijk alvast op de website van de NMU voor meer info.

Logo ringring_150Fietsers zijn goud waard: Ring-Ring voor Utrecht

Fietsers lossen drie problemen tegelijkertijd op: goed voor onze gezondheid, het is schoon en het geeft minder druk op publieke ruimte. Fietsers zorgen ook vaak voor de meeste omzet van lokale winkeliers en markten. Daarom hebben we een prototype van een fietsapp gemaakt waarmee je bij je buurtwinkel korting kunt krijgen. Want winkeliers die meer klantcontacten krijgen zijn best bereid fietsers in ruil korting te geven. En met geanonimiseerde fietsdata uit de app kan de overheid fietsroutes verbeteren. Ons prototype van de app zijn we inmiddels aan het testen.

Denk en werk mee als Fietsambassadeur voor Ring-Ring®! Meld je nu al aan om mee te doen met het testen.

Samen voor gezonde lucht

Op straat zijn er soms van die momenten dat je je adem inhoudt. Druk autoverkeer, ronkende scooters bij verkeerslichten, optrekkende vrachtwagens... Die uitlaatgassen adem je liever niet in. Samen met bewoners die zich zorgen maken over de luchtvervuiling in hun buurt, meet Milieudefensie op 58 plekken in Nederland de luchtvervuiling. Wil je weten wat er allemaal gebeurt binnen de campagne "Samen voor gezonde lucht" van Milieudefensie in Utrecht? Raak geïnspireerd door de verhalen van Utrechters, die zelf de luchtkwaliteit meten. En denk mee over een ludieke actie voor de Gezonde Lucht voor Utrecht campagne.

Milieudefensie: Wat kan ik doen voor gezonde lucht?

Logo IkbenHopper'Ik ben hopper'

Een Hopper is slim. Denkt verder dan zijn eigen auto en de trein. Pakt net zo makkelijk een deelauto, OV-fiets of taxi. En soms werkt hij thuis of gaat later of juist eerder op weg - wat op dat moment maar handig is, prettig of snel. Op www.ikbenhopper.nl van Stichting Natuur & Milieu staan allerhande vervoersmogelijkheden op een kaart van jouw omgeving. Met nieuwe ontwikkelingen en vervoersmiddelen. Hoppers delen er reistips met elkaar. En je krijgt er mooie acties aangeboden, zoals een dagje autodelen, een OV-fiets op proef gebruiken, of een reisadvies voor een dagje uit.

Mobiliteitsmarkt

Vooraf en tijdens de borrel houden we ook een mobiliteitsmarkt, waar u kennis kunt maken met nog meer inspirerende voorbeelden van gezonde en duurzame mobiliteitsoplossingen.

Iedereen is welkom

We nodigen je graag uit om bij de inspiratiebijeenkomst 'Gezond op Pad' aanwezig te zijn en stellen je aanwezigheid, ook van buren of vrienden, op prijs.

Wat: Inspiratiebijeenkomst Gezond op Pad
Wanneer: donderdag 5 maart, 19.30 – 21.00 uur (inloop en mobiliteitsmarkt vanaf 19.00 uur)
Waar: Provinciehuis, Archimedeslaan 6, Utrecht
Aanmelden: via het inschrijfformulier onderaan deze pagina