Plannen Doorfietsnet openbaar en uitbreiding OV-fiets in regio Utrecht

OV Fiets_Smakkelaarsveld_300Wethouder Lintmeier maakte donderdag 17 oktober bekend dat het Utrechtse doorfietsnet rijp is voor consultatie. Binnen een maand zijn de plannen openbaar. Tijdens de behandeling van de begroting voor 2014 vroegen meerdere fracties naar de plannen voor doorfietsroutes. Het was raadsleden opgevallen dat er niets over in de begroting stond. De wethouder wil echter "vol inzetten op doorfietsroutes". Lintmeijer zal de begroting daarop aanpassen (definitief bij de voorjaarsnota, na de verkiezingen). 

Uitbreiding OV-fiets in regio

Het College is ook bezig met een uitbreiding van het OV-fiets systeem in Utrecht. De nieuwe P+R Uithof heeft al OV-fietsen; een tweede Uithof locatie op het Universiteitscentrum is in voorbereiding. Komende maand komt daar een locatie bij op kantorenpark Rijnsweerd. De gemeente kijkt naar aanvullende mogelijkheden aan de randen van de stad en in steden rond Utrecht. Meer OV-fietsen in de steden om Utrecht heen past prima in het beleid van regionale knooppuntontwikkeling, volgens Lintmeijer. Hij zal het bespreken met de regiopartners (gemeenten en het Bestuur Regio Utrecht). De bereikbaarheid van De Uithof is daarbij een mooi speerpunt. Een uitbreiding van het aantal OV-fietsen op station Bunnik bijvoorbeeld, zou de bereikbaarheid van De Uithof vergroten.

Gratis leenfietsen voor studenten

Vorige week meldde wethouder Lintmeijer dat het concept van gratis leenfietsen voor studenten misschien toe te voegen is aan het OV-fiets systeem. De fracties van Groenlinks en D66 zijn in ieder geval enthousiast over het gratis-leenfietsenplan (zie het artikel "Met de leenfiets van Bunnik naar De Uithof - serieus alternatief voor volle bus 12")

Meer info:

Reactie D66: Direct door met het doorfietsnet

Lees ook de notitie "Fietsbeleid tot 2015 en erna" van de Kracht van Utrecht en Fietsersbond.

Bekijk de kaarten van het Utrechtse Doorfietsnet (Fietsersbond en gemeente)