Kracht van Utrecht op 8 augustus in debat met Ton Elias bij Knevel en van den Brink

Jan Korff de Gidts bij Knevel en Van den BrinkDonderdag 8 augustus is Jan Korff de Gidts namens de Kracht van Utrecht te gast geweest bij het televisieprogramma Knevel en van den Brink. Jan Korff de Gidts ging in debat met VVD-Kamerlid Ton Elias (woordvoerder verkeer en vervoer). Bekijk de belangrijkste fragmenten hier terug

Knevel en van den Brink sturen in de serie "Het werkbezoek van..." Kamerleden naar plekken waar ze een stevige mening over hebben. Dat was in het geval van Ton Elias natuurlijk landgoed Amelisweerd bij de A27, die Elias graag verbreed ziet naar twee maal zeven rijstroken. Korff de Gidts lichtte toe welke feiten en trends de verbreding overbodig maken en wat de waarde van het landgoed voor de stad betekent. Zijn conclusie: investeer in een slim tram-treinnetwerk voor de Randstad net zoals in Groot Parijs. En bevorder actieve en gezonde mobiliteit met een doorfietsnetwerk in de stadregio. 

Tips

Meepraten en reageren kan via Twitter (@jankdg en hashtags #kvdb #amelisweerd), de Facebook-pagina's van de Vrienden van Amelisweerd en Knevel en van den Brink en via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.