Nieuw Fietsersbond meldpunt voor vervelende fiets hindernissen

Meldpunt Fietsersbond_appDe Fietsersbond heeft een meldpunt geopend voor vervelende hindernissen die fietsers vaak tegenkomen. Hobbelwegen, slecht geplaatste fietspaaltjes en verkeerslichten die te lang op rood staan: vanaf 6 mei kunt u ze eenvoudig doorgeven via de interactieve website van het meldpunt of via de apps voor iphone en android

Hoe werkt het?

Het systeem is bekend van de website www.verbeterdebuurt.nl (een meer algemeen meldpunt, waar de gemeente Utrecht ook mee werkt). Je bepaalt nauwkeurig de juiste plek, beschrijft het probleem of idee en voegt zo nodig een foto bij van de situatie. Verder dien je je adresgegevens in te vullen; dit is van belang voor de afhandeling bij de gemeente. Deze handleiding legt het allemaal prima uit.

De kaart biedt ook de mogelijkheid om op meldingen van anderen te stemmen en te reageren. Hoe meer mensen dit doen, des te groter de kans dat de gemeente het probleem oppakt. 

Als u een melding doorgeeft, gaan de mensen van de Fietsersbond ermee aan de slag. Zij nemen contact op met de wegbeheerder, bij ons de Gemeente Utrecht, om het probleem aan te kaarten. Indien nodig zorgt de Fietserbond voor een extra zetje om de gemeente ook echt in beweging te krijgen. Het gaat trouwens niet alleen over problemen. Al uw ideeën over hoe het Utrechtse fietsnetwerk beter kan, zijn van harte welkom. Een nieuw fietspad of extra fietsrekken? Meld het op het Fietsersbond Meldpunt. 

Wat kan ik allemaal doorgeven? 

Problemen rond fietsparkeren, verkeerslichten, slecht wegdek, fiets-verwijderingsacties, ontbrekende verbindingen, gevaarlijke kruispunten, asociaal rijgedrag... Bekijk hier de complete lijst met categorieën

Meer info: 

Reclame maken voor het meldpunt? Download en print dan een van deze posters

Geef uw melding door via meldpunt.fietsersbond.nl

Meer info over Kracht van Utrecht en fietsbeleid in Utrecht