Asfaltplannen? De boom in! Film en foto's van manifestatie zondag

Amelisweerd demo_verbreding_A27_Rob_HuibersZondag 7 april op landgoed Oud Amelisweerd: Manifestatie Asfaltplannen? De boom in! Ruim 1800 mensen waren aanwezig om te protesteren tegen verbreding van de A27 ten koste van bos, bewoners en (niet vergeten) onze portemonnaie. We hebben de asfaltplannen de boom in gehesen...

Het was een prachtige middag met overweldigende persaandacht voor- en achteraf. Utrechtse raadsleden waren volop aanwezig, wethouders Mirjam de Rijk en Frits Lintmeijer, maar ook Kamerleden Eshter Ouwehand (PvdD) en Paulus Jansen (SP) en vanuit het Europarlement Bas Eickhout (GL). Mooiste foto van de dag op twitter, zie hiernaast, werd gemaakt door Rob Huibers. Zie #Amelisweerd op twitter voor meer reacties. 

Lees de toespraak die Jos Kloppenborg uitsprak namens Vrienden van Amelisweerd en Kracht van Utrecht


Met dank aan...

Met veel dank aan iedereen die aan deze dag heeft bijgedragen: alle bewoners van Utrecht, Bunnik en omstreken die aanwezig waren, alle aanwezige politici voor hun steunbetuigingen, Eco-Move Houten voor de verkeersregelaars (geweldig gedaan), Milieucentrum Utrecht voor de faciliteiten en spreekstalmeester Roland Pereboom, Museum Oud Amelisweerd voor de gastvrijheid, De Veldkeuken voor de koffie en asfaltkoekjes, de boomklimmers van Groenfront, iedereen die ik vergeet te noemen en, last but not least, alle vrijwilligers van de Vrienden van Amelisweerd en burgerinitiatief De Kracht van Utrecht.

Bekijk een uitgebreide impressie van 12 minuten door Aneo Koning. Klik ook door naar de korte sfeerimpressie door Wim Hendriks, en de drie bosfeeën (hit van de dag) door Busfotodotnl.

Foto: Rob Huibers (de mooiste foto op twitter vandaag van #amelisweerd).