Persbericht over onafhankelijk onderzoek krijgt landelijke vleugels

KvU VVA_bannerOktober en november waren maanden van grote media-aandacht voor de Kracht van Utrecht en Vrienden van Amelisweerd. Na de landelijke aandacht in oktober (landelijke kranten, tv, radio), waarover wij eerder schreven in nieuwsbrief nr. 29, volgde eerst een prominente artikel in dagblad Trouw ('Het landgoed van Ridder Amelis'). Om een en ander recht te zetten, schreven wij een uitgebreide reactie op dit artikel, 'Waarde Amelisweerd laat zich niet bagatelliseren'. Trouw publiceerde dit op prominent op 19 november (papieren- en digitale versie). 

Eveneens 19 november publiceerden wij een persbericht: Vrienden van Amelisweerd vragen Kamer om onafhankelijk onderzoek te garanderen. Een dag na publicatie kreeg ons persbericht vleugels.

 

In slechts anderhalf uur was dit de mooie opbrengst:

Volkskrant: Amelisweerd wil onderzoek naar alternatief verbreding A27 

Trouw: Amelisweerd wil onderzoek naar alternatief verbreding A27

Stentor: Amelisweerd wil meer dan even doorrekenen

Gelderlander: Amelisweerd wil meer dan even doorrekenen

Utrecht en LR Dichtbij (Telegraaf): Amelisweerd - huidig onderzoek verbreding A27 nog niet volledig

Elsevier: Amelisweerd wil meer dan even doorrekenen

Uiteindelijke volgden ook de andere landelijke en regionale nieuwssites en een reeks regionale kranten (Putten, Scherpenzeel, Leusden, Alphen, IJmuiden, Leiden, Dagblad van het Noorden, TCTubantia (Twente) en Omroep Brabant) namen ons persbericht over. We kunnen stellen dat we nog nooit zoveel mensen hebben bereikt met een persbericht.