Utrechtse Adviesgroep Schone Lucht en Gezondheid opgericht

WordCloud 3

Op een druk bezochte bijeenkomst op 29 februari 2012 in het stadhuis is besloten tot de oprichting van een Adviesgroep Schone Lucht & Gezondheid. De Adviesgroep adviseert het college en de gemeenteraad gevraagd en ongevraagd over alle kwesties die te maken hebben met de luchtverontreiniging en gezonde lucht in de stad Utrecht.

De Adviesgroep wil een groep zijn van, voor en door burgers, onafhankelijk van de gemeente. Iedereen die geïnteresseerd is in de Adviesgroep is welkom, ook wijkraakraadsleden, op persoonlijke titel. Daarbij is niet alleen gedacht aan burgers die in de stad wonen en werken, maar ook aan deelnemers die zich vanwege hun beroep en expertise geroepen voelen zich in te zetten voor schone lucht en gezondheid in Utrecht. De bijeenkomsten zijn openbaar.

De Adviesgroep stelt zich drie doelen:

  1. informatie verzamelen en verspreiden over luchtverontreiniging, de relatie met het verkeer en de schade die door vervuilde lucht (met name roet) wordt toegebracht aan de gezondheid;
  2. adviseren en het betrekken van bewoners bij initiatieven om de lucht schoner te krijgen;
  3. adviseren aan en overleggen met wethouders en de gemeenteraad, o.a. over de te nemen maatregelen.
De eerste bijeenkomst van de adviesgroep is op donderdag 15 maart om 20.00 uur op het Stadhuis. Meldt u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees hier het volledige persbericht