Max80 actie: Tachtig op de ringwegen gezonder en veiliger

Max80De Kracht van Utrecht pleit al jaren voor 80km/h op de Ring Utrecht voor een schoner, veiliger en stiller Utrecht (zie onze promo). Nu de Rijksoverheid op het punt staat om overal in Nederland de maximumsnelheid op snelwegen te verhogen, is het tijd voor actie. In het door snelwegen doorsneden Rotterdam heeft de maatregel desastreuze gevolgen. Groenlinks Rotterdam is daarom de actie Max80 begonnen: Ring Rotterdam gezond en veilig. Via de website Max80.nl, twitter en Facebook roepen ze iedereen op de petitie voor schone lucht te tekenen.

Waarom ook al weer 80? Een lagere snelheid verbetert de doorstroming, zodat er minder files op de ringwegen staan. Het brandstofverbruik is lager, de uitstoot van fijnstof en met name het schadelijke roet vermindert en de geluidshinder daalt. 80 km/h is veiliger; er gebeuren veel minder ongelukken. Schoner, gezonder en veiliger. 

Amsterdam, waar de snelheid op de ring ook omhoog gaat, heeft zich aangesloten bij de actie. Het is nu wachten op Utrecht. Wij zijn voor: 80=pr8ig. 

Meer info, de petitie, stickers, posters en flyers (voor Rotterdam en Amsterdam) op max80.nl

Lees ook: 

Tachtig is prachtig! 

Afschaffen 80 km-zones en 130 km/h op de snelweg: Waarom niet?