Manifestatie in Bunnik: over geluid, fijnstof en uw gezondheid

Schone Lucht_Tour_in_BunnikZaterdagmiddag 28 januari vond in de Gaarde in Bunnik een manifestatie plaats over geluid en fijnstof met medewerking van Vincent Bijlo. Onder meer de resultaten van de geluidsmetingen in Bunnik en van de petitie over de Rijsbruggerweg (meer info) werden bekendgemaakt. 

Een deskundige van de Kracht van Utrecht vertelde over de effecten van geluid en fijnstof op gezondheid. Met beeld en geluid werd duidelijk wat de geluidsniveaus, die door inwoners van Bunnik zijn gemeten, betekenen. Voor de kinderen was er een wedstrijd wie het hardste geluid kon maken met een zelf meegebracht apparaat of instrument. Voor alle deelnemers aan deze wedstrijd was er een attentie en voor de winnaar een "geluidsprijs". Vincent Bijlo praatte de diverse onderdelen aan elkaar en zorgde voor een vrolijke en serieuze noot. Na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen over het project en de gevolgen daarvan voor Bunnik.

Speciaal voor deze manifestatie heeft de Kracht van Utrecht 12 stellingen over lucht en geluid voorbereid. U kunt de stellingen en antwoorden hier nog eens nalezen.  

Lees ook de artikelen: 

Bewoners in Bunnik: nieuwe weg tussen Houten en A12 bij Bunnik tast leefbaarheid aan

Schone lucht is een mensenrecht: roadshow in Bunnik vrijdag 18 november